Details.

LUSH
Cosmetica
Internationaal merk met 10 winkels in Nederland
Favoriete muziek: Happy, Soul, Up-tempo

Case.

Lush is een cosmetica merk met winkels over de hele wereld.
Het merk staat voor biologische, verse en dierproefvrije producten en combineert dit met een zeer stijlvolle design strategie.  De standpunten van Lush en het toegewijde personeel zorgt er voor dat mensen enthousiast worden. Niet voor niks won Lush onlangs een prijs voor de beste  “customer experience” in de winkels. Voor Lush is het erg belangrijk dat er in alle vrijheid creatief kan worden om gegaan met muziek. Wij hebben het systeem zo ingericht dat ieder zelf de muziek kan samenstellen, bepalen en dat er onderling playlists met elkaar gedeeld kunnen worden.

Interview.

Kunnen jullie in het kort iets over Lush vertellen?
Lush is een van origine Brits cosmeticabedrijf met tien vestigingen in Nederland. Wij staan voor verse, handgemaakte, vega(n) cosmetica die niet op dieren is getest. Wij geloven in ethisch verantwoord inkopen en ‘hoe verser hoe beter’, nemen actief deel aan milieu-activisme en vinden dat mensen betere producten maken dan machines.
Hoe belangrijk is muziek voor jullie winkels?
Muziek in onze winkels is een zeer belangrijke factor. Het draagt namelijk – bewust en onbewust – enorm bij aan de algehele in-store beleving. De juiste muziekgenre op het juiste moment en op het juiste volume, dat willen wij!
Hebben jullie een favoriet (muziek) moment in de winkels?
Lush people are happy people. Onze favoriete muziek is dan ook Happy. Wij zijn echter ook dol op de Soul en uptempo.
Wat is precies de reden geweest om over te stappen naar onze in-store music service?
In eerste instantie waren wij voornamelijk op zoek naar een muziekservice die offline gebruikt kon worden. Na een prettig kennismakingsgesprek en het zien van de mogelijkheden van A Music Moment waren wij verkocht.
Wat is het grootste (positieve) verschil en wat vinden jullie het fijnste aan ons systeem of de samenwerking?
Sinds A Music Moment gebruikt wordt in onze winkels, wordt er veel creatiever omgegaan met de muziek. Door het gebruiksgemak en de vele playlists kan de muziekgenre makkelijk aangepast worden aan de sfeer of aan het moment van de dag.
Jullie zijn een heel eerlijk en duurzaam bedrijf, wat vinden jullie van onze Fair-trade music?
Lush gelooft in de principes van eerlijke handel en dat iedereen een eerlijke prijs voor hun producten moet ontvangen. Dit geldt niet alleen voor de ingrediënten die Lush gebruikt, maar ook voor de muziek die in de winkels wordt afgespeeld. Een muziekservice waarbij de artiest een eerlijke prijs voor zijn/haar nummers ontvangt, sluit dus heel goed aan bij onze principes.

De favorieten van Lush.