in-store music achtergrond muziek spotify zakelijk soundtrack

Over al onze samenwerkingen met merken schrijven wij altijd een verhaal waar we, via een interview, het merk aan het woord laten. We zetten hiermee hun concept centraal en bespreken wat voor iget vapes cheap een rol muziek hier in speelt. Wat is hun gedachte over de muziek en hoe geven we daar gezamenlijk een draai aan?

Zo ook met Claus Park Collection waar we spreken met Jelrick Claus, de operational manager.

Hallo Jelrick,

Kun je in het kort vertellen wie Julie precies zijn?

Wij zijn Claus Park Collection en wij bestaan uit drie horeca / evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp; Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House.

Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, bars en  20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport hotel heeft 260 hotelkamers en tien vergaderzalen. Papa’s Beach House is een restaurant met een unieke ligging aan het water en is ook voorzien van een eventzaal voor meetings en feesten, terrassen en een privé strand.

Hoe belangrijk is muziek voor jullie locaties?

Muziek is heel erg belangrijk voor ons. Het bepaalt, als onderdeel van de totale setting, de eerste indruk van de gast. Soms bewust en waarschijnlijk vaak onbewust. Hoe dan ook proberen we er altijd voor te zorgen dat er binnen alle ruimtes ‘comfortabele’ muziek afgespeeld wordt. Dit begint al op het parkeer terrein.

Hoe omschrijf je de muziek style van het hotel en de restaurants?

De style varieert per zone maar moet in ieder geval passen bij de setting. In de lobby kiezen we bijvoorbeeld voor rustige, achtergrond muziek. Onopvallende muziek die toch warm en comfortabel aanvoelt. In het restaurant/ bar, de fitness en de liften maken we weer gebruik van andere stylen.

Kun je vertellen wat oa de reden is geweest om gebruik te gaan maken van onze in-store music dienst?

De samengestelde soundtracks zijn geweldig en nemen veel zorgen weg. Eerst hadden we het probleem dat medewerkers zelf invulling konden geven aan muziek die er werd afgespeeld. Een ander probleem was dat het zo tijdrovend was om de lijsten te verversen dat je op een gegeven moment precies wist welk nummer er om 11:00 afgespeeld zou worden. Dat deed de sfeer niet ten goede.

‘Soundtrack’  was voor ons de oplossing voor deze problemen. Het is makkelijk in gebruik, wij hebben zelf de regie en de soundtracks worden automatisch geüpdate in dezelfde stijl.

Wat is de grootste ‘positieve’ verandering sinds jullie gebruikmaken van Soundtrack?

Per locatie en/of zone kunnen we nu heel specifiek, op basis van genre-moods en tempo muziek indelen en afspelen. Ook de mogelijkheid om zelf ‘soundtracks’ en ‘schedules’ te creëren zorgt ervoor dat de muziek altijd in lijn ligt met de ambiance.  Daarnaast kunnen we via de applicatie alle locaties en zones beheren zodat we altijd kunnen aanpassen wanneer dit nodig is.

Lees meer over onze samenwerkingen op de Story pagina of leg direct contact met ons via contact!