“THE WHO, WHY AND HOW”

A Music Moment Logo small (white)

A Music Moment is in 2016 opgericht door Reinier Middel als een muziek website / blog. De focus lag op dat moment op het delen van nieuwe noemenswaardige muziek en het maken van Spotify playlists. Al vrij snel ontstond het idee en het business model om “branded music” te gaan leveren aan  merken / concepten. Er werd gezocht naar legale manier om deze playlists af te mogen spelen in openbare en commerciële ruimtes binnen de retail en horeca. Na onderzoek bleek dat de In-Store Music markt weinig vernieuwend was geweest.

In vergelijking met de streaming diensten als Spotify & Apple Music was de In-Store Music markt erg achter gebleven. In de zoektocht naar een geschikt platform/ partner kwamen we via Spotify (NL) uit bij Soundtrack Your Brand. Een Zweedse start-up en ontwikkelaar van “Soundtrack”.  

soundtrack_vertical_white_RGB

Soundtrack Your Brand is de ontwikkelaar van Soundtrack. Het snelst groeiende en enige Spotify-backed b2b music platform te wereld. Opgericht in 2013 door oa de  founders van Spotify en ontstaan vanwege het gebrek aan een modern, digitaal, gebruiksvriendelijk en fair-trade In-Store Music systeem waarbij je zelf controle hebt over de muziek.

Als partner van Soundtrack Your Brand maken wij gebruik van Soundtrack. Soundtrack is een In-Store Music (b2b) streaming platform voor retail, horeca en publieke ruimtes.